Alumiiniovet, alumiini-ikkunat ja julkisivurakenteet ammattitaidolla

Valmistamme alumiiniovet ja alumiini-ikkunat sekä julkisivurakenteet ammattitaidolla ja joustavasti asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan mittatilaustyönä. Jauhepolttomaalaamossamme tuotteet voidaan maalata asiakkaan toiveiden tai kohteen vaatimusten mukaisiksi. Valmistamme myös palo-ovia ja -ikkunoita sekä luvanvaraisia, CE-merkittyjä savunpoistoluukkuja alumiinista. Katso myös terästuotteet!

Kaikista alumiinituotteistamme voit pyytää tarjouksen suoraan Marko Timoselta.

Marko Timonen
marko.timonen@­koskenalumiinivalmiste.fi
p. 050 528 8506

Mikäli sinulla on muuta kysyttävää, katso kaikki yhteystietomme.

Alumiiniovet ja alumiini-ikkunat – kestävä ja huoltovapaa ratkaisu kaikenlaisiin rakennuksiin

Ulko-ovi on kuin rakennuksen käyntikortti. Ruostumattomuutensa ja hyvän lämmöneristyskykynsä ansiosta alumiini sopii erinomaisesti ulko-ovien materiaaliksi. Alumiinirakenteilla ja lasilla voidaan luoda tyylikäs ilme ja aikaa kestävä ratkaisu niin rakennuksen ulko- kuin sisätiloihinkin. Alumiiniovet ja alumiini-ikkunat sopivat sekä uudisrakennus- että saneerauskohteisiin.

Alumiiniovet ovat lähes huoltovapaa ratkaisu kohteisiin, joissa oven täytyy kestää kovaakin kulutusta. Kosken Alumiinivalmisteen valmistamia alumiiniovia- ja ikkunoita käytetään erityisesti kerrostalojen porrashuoneissa, liikerakennuksissa, kouluissa ja muissa julkisissa rakennuksissa sekä teollisuustiloissa.

Kosken Alumiinivalmiste valmistaa alumiiniset ovet ja ikkunat Purson, Sapan tai Schücon järjestelmistä. Profiilien pinta voi olla anodisoitu, maalattu tai puupintajäljitelmä. Ikkunat voidaan toteuttaa kiinteinä tai sivu-, ylä- tai alasaranoituina.

Nostoliukuovet – lämpöarvoltaan markkinoiden paras oviratkaisu

Kosken Alumiinivalmisteen tuotannon uusin tulokas on nostoliukuovet. Nämä näyttävät ovet soveltuvat niin kerrostalojen ja hotellien kuin omakotitalojenkin parveke- ja terassioviksi.

Nostoliukuovet ovat markkinoiden paras ratkaisu lämpöarvoltaan. Myös niiden ääneneristys on erinomainen. Lisätietoa nostoliukuovista löydät materiaalitoimittajamme Purson nettisivuilta. 

Palo-ovet ja -ikkunat – paloturvallisuutta ja tyyliä

Palo-ovilla ja -ikkunoilla vähennetään henkilö- ja omaisuusvahinkoja hidastamalla palon etenemistä ja pidentämällä poistumisaikaa palavasta rakennuksesta. Ulkonäöltään palo-ovet ja -ikkunat eivät eroa tavallisista ovista ja ikkunoista. Alumiiniset palo-ovet ja -ikkunat ovatkin yhtä tyylikkäät kuin palonsuojaluokittelemattomat vastineensa.

Palonsuojatuotteita hankkiessa tulee huomioida, että hankkii testatun ja tyyppihyväksytyn tuotteen. Kosken Alumiinivalmisteen valmistamat palo-ovet ja -ikkunat ovat testattuja ja tyyppihyväksyttyjä. Niiden tuotantoa valvoo Eurofins Expert Services Oy.

Meiltä palo-ovet ja -ikkunat EI2 30 paloluokasta EI2 90 paloluokkaan

Palo-ovia ja -ikkunoilla on eri paloluokituksia. Kosken Alumiinivalmiste valmistaa palo-ovia ja ikkunoita EI2 30 -luokasta EI2 90 -luokkaan asti. Merkintä EI2 kertoo siitä, että tuote eristää sekä tulen että lämpösäteilyn. Merkinnän perässä oleva luku kertoo tuotteen palonkestoajan minuuteissa.

Katso sertifikaattimme sertifikaattihaku.fi -palvelusta:

Tutustu myös palonsuojalaseihin.

Palo-ovet

Savunpoistoluukut – parempaa paloturvallisuutta

Savunpoistoluukut parantavat rakennusten paloturvallisuutta poistamalla tulipalotilanteissa savua rappukäytävistä ja poistumisreiteiltä. Savunpoistoluukkujen avulla helpotetaan pelastautumista ja pelastustöitä sekä vähennetään henkilö- ja omaisuusvahinkojen määrää.

Valmistamme sekä valoa läpäiseviä, eli ikkunallisia, että umpinaisia koneellisia savunpoistoluukkuja. Meillä on savunpoistoluukkujen valmistamiseen vaadittavat luvat sekä CE-merkinnät. CE-merkintä kertoo, että rakennustuote on eurooppalaisittain varmennettu ja sertifioitu yhdenmukaisella ja vertailukelpoisella tavalla. Savunpoistoluukkujen tuotantoa valvoo ulkopuolisena laadunvalvojana Eurofins Expert Services Oy.

Katso sertifikaattimme sertifikaattihaku.fi -palvelusta ja tästä:

Savunpoistoluukut

Säleiköt – viimeistelevät rakennuksen ulkonäön

Jos ovi on rakennuksen käyntikortti, julkisivu on kasvot. Julkisivun toivotaan paitsi olevan kaunis myös kestävän Suomen vaativia olosuhteita. Alumiiniset säleikköseinät vastaavat näihin toiveisiin.

Säleikköseinät viimeistelevät rakennuksen ulkonäön ja luovat rakennuksille omaleimaisen ilmeen. Säleiköt soveltuvat sekä moderniin rakentamiseen että saneerauskohteisiin.

Valmistamme säleikköseiniä Purson Napsu-järjestelmistä. Lisätietoa Napsu-järjestämistä löydät Purson nettisivuilta.

Alumiinikaiteet

Alumiinilasikaiteet ovat näyttävä ja huoltovapaa putoamissuoja ja tilanjakaja esimerkiksi portaisiin ja terasseille.

Alumiinikaiteet

Julkisivurakenteet

Toteutamme myös alumiiniset julkisivurakenteet. Julkisivurakenteet voivat tarpeen mukaan olla paloluokiteltuja tai murronsuojaluokiteltuja.

Alumiinin ominaisuudet ja huolto

Alumiini on maailman yleisin metalli ja kolmanneksi yleisin alkuaine hapen ja piin jälkeen. Alumiinia ei kuitenkaan esiinny luonnossa sellaisenaan, vaan sitä saadaan maan pintakerroksista kerättävästä bauksiittisavesta rikastamalla.

Materiaalina alumiini on kevyttä. Se painaa vain noin kolmanneksen teräksen painosta. Suhteessa painoonsa alumiini on lujaa. Se myös kestää hyvin ilman ja veden vaikutusta, eikä siis ole altis korroosiolle. Tuotteen hapettuessa alumiinin pintaan muodostuu luontaisesti oksidikerros, joka suojaa tuotetta korroosiolta.

Kestävyyden ja lujuuden lisäksi alumiinin hyviin ominaisuuksiin lukeutuu helppo muokattavuus. Lisäksi alumiini on 100-prosenttisesti kierrätettävä materiaali.

Alumiinirakenteet ovat huoltovapaita. Jos ovien ja ikkunoiden alumiinipinnat likaantuvat, liat voi puhdistaa vedellä tai pH-arvoltaan neutraalilla puhdistusaineella.