Porrasvalmistajana Woodern tarvitsee luotettavia ja laadukasta työtä tekeviä yhteistyökumppaneita.
Sellaisen olemme saaneet Kosken Alumiinivalmisteesta. Tuntuu mahtavalta, kun hommat sujuvat.”

Mikko Karhumaa, Woodern

Rakenna modernisti ja näyttävästi lasista

Alumiini- ja teräsrakentamisen lisäksi Kosken Alumiinivalmiste on erikoistunut lasin jatkojalostukseen. Tuotantoomme lukeutuvat tasolasit, turvalasit, eristyslasit, murronsuojalasit sekä palonsuojalasit. Lasituotteemme valmistamme Euroglasin ja Pilkingtonin laseista. Lasitettujen alumiini- ja teräsovien sekä ikkunoiden lisäksi valmistamme muun muassa saunan lasiseiniä ja täyslasikaiteita.

Sahaamme tarvittavat lasit kaikkiin omiin tuotteisiimme. Lisäksi toimitamme lasia määrämittaan työstettynä muille valmistajille ja yksityisille ostajille. Palonsuojalasit toimitamme asiakkaalle viidessä arkipäivässä.

Kaikista lasituotteistamme voit pyytää tarjouksen suoraan Marko Timoselta.

Marko Timonen
marko.timonen@­koskenalumiinivalmiste.fi
p. 050 528 8506

Mikäli sinulla on muuta kysyttävää, katso kaikki yhteystietomme.

Tasolasit

Tasolasi tunnetaan myös nimellä float-lasi. Tasolasi on läpinäkyvää ja tasapaksua niin sanottua ikkunalasia, josta tehdään eristyslasia.

Tasolasi

Eristyslasit – parempaa lämmöneristystä

Eristyslasi eli lämpölasi on lasielementti, joka koostuu kahdesta tai kolmesta lasista, välilistoista ja välitilan argonkaasusta. Listakehien muodostamat tilat suljetaan ilmatiiviisti butyylimassalla.

Eristyslasilla voidaan eristää sisätilat ulkopuoliselta melulta. Eristyslaseilla saavutetaan myös yksittäisiä laseja parempi lämmöneristys. Niin ikään ikkunan sisäpintojen huurtuminen talvella ja vedontunne vähenevät. Lisäksi erilaisilla pinnoitteilla, kuten selektiivipinnoite ja aurinkosuoja, voidaan vaikuttaa lasin lämpö- ja aurinkosuoja-arvoihin.

Kaksinkertaiset 2K-eristyslasit soveltuvat puolilämpimiin, kolminkertaiset 3K-eristyslasit asumiskäyttöön tarkoitettujen tilojen ikkunoihin.

Valmistamamme eristyslasit ovat CE-merkittyjä. Eristyslasien tuotantoa valvoo Kiwa.

Eristyslasi

Turvalasit – torjuu putoamisvaaraa ja muita vahinkoja

Turvalaseilla tarkoitetaan karkaistuja, laminoituja tai karkaistuja ja laminoituja laseja. Turvalaseja tulee käyttää muun muassa kohteissa, joissa lasin rikkoutuminen aiheuttaa henkilöiden putoamisvaaraa.

Karkaistua lasia käytetään kohteissa, joissa lasin tulee kestää kovia iskuja, mekaanista liikettä tai lämpötilan vaihteluita. Karkaistun lasin lujuus ja lämmönkestävyys syntyy lämpökäsittelyssä. Rikkoutuessaan karkaistu lasi murenee raemaiseksi.

Karkaistua lasia voidaan käyttää yksinään tai osana laminoitua- ja erityslasia. Lasiin tehtävät työstöt on tehtävä ennen karkaisua. Käytettävän lasin paksuus vaikuttaa esimerkiksi reikien ja lovien mittasuhteisiin ja sijainteihin.

Laminoitu lasi syntyy liittämällä yhteen kaksi tai useampi lasilevy PVB-muovikalvolla tai PMMA-hartseilla. Lasin rikkoutuessa lasin palat pysyvät kiinni muovikalvossa. Laminoitua lasia voidaan käyttää yksinään tai eristyslasin osana. Laminoidut lasit soveltuvat esimerkiksi sisäoviin ja kaiteisiin, joissa ei ole reikiä.

Tutustu rakennusten käyttöturvallisuutta koskeviin rakennusmääräyksiin esimerkiksi Suomen Tasolasi ry:n nettisivuilla: Lasitietoa

Palonsuojalasit – toimitus asiakkaalle viidessä päivässä

Palonsuojalasit luovat paloturvallisuutta mahdollistaen samalla esteettisen, modernin ja valoisan rakentamisen. Palonsuojalaseilla voidaan toteuttaa sekä sisä- että ulkotiloissa isoja ja näyttäviäkin rakenteita, sillä lasilevyn pinta-ala voi olla suuri ja palolasiin voidaan yhdistää muitakin erikoisominaisuuksia. Palonsuojalaseja käytetään etenkin julkisissa rakennuksissa kuten sairaaloissa ja kouluissa.

Toimimme sveitsiläisen Glas Trösch AG:n palonsuojalasien jatkojalostajana Suomessa, ja toimitamme palonsuojalasia määrämittaan työstettynä myös muille palonsuojaovien ja
-ikkunoiden valmistajille. Toimitusaikamme on viisi arkipäivää tilauksesta.

Palonsuojalasien jalostus luvanvaraista ja valvottua

Palonsuojalasit luokitellaan kansallisten turvarajojen mukaan tiiviyden, lämpösäteilyn ja eristyksen mukaan kolmeen eri luokkaan. Meiltä asiakas saa kaikki eri luokitusten mukaiset palonsuojalasit. Valmistamme myös palonsuojaerityslaseja.

E-luokitellut palolasit hillitsevät liekkien etenemistä, EW-luokitellut rajoittavat myös osaa lämpösäteilystä. EI-luokitellut palonsuojalasit eristävät sekä tulen että lämpösäteilyn. Tämän lisäksi palonsuojalasit luokitellaan palonkestoajan mukaan. Palonkestoajat on määritelty 15, 20, 30, 45, 60, 90 tai 120 minuuttiin.

LuokkaPalosuoja
EHillitsee liekkejä
EWHillitsee liekkejä ja rajoittaa lämpösäteilyä rajoitetusti
EIEristää tulen ja lämpösäteilyn

Palonsuojalasien jalostus on luvanvaraista toimintaa, jota valvoo riippumaton saksalainen tarkastuslaitos IFH Rosenheim. Palonsuojaeristyslasien tuotantoa valvoo ulkopuolisena laadunvalvojana Kiwa.

Lue lisää palonsuojalaseista Glas Tröschin esitteestä ja suoritustasoilmoituksista.

Katso myös palonsuojaovet ja -ikkunat joko alumiinista tai teräksestä.

Palolasi

Murronsuojalasit – suojaa omaisuutesi

Murronsuojalasi kestää turvalasejakin paremmin ulkoisia iskuja. Korkeimman tason mekaanisen suojan tarjoavana lasina murronsuojalasi sopii lasituksiin yksityiskodeissa sekä arvokasta omaisuutta sisältävissä paikoissa.

Murronsuojalasi

Saunan lasiseinät – lasiseinä tuo saunan kauniisti esiin

Täyslasiseinä on tyylikäs ja tilantuntua lisäävä ratkaisu saunan ja pesuhuoneen väliseinäksi. ​Saunan ja pesuhuoneen erottava väliseinä voidaan valmistaa myös lasista. Lasiseinä tuo saunan kauniisti esiin ja antaa ahtaistakin tiloista väljemmän vaikutelman.

Valmistamme saunan lasiseinät karkaistusta tai laminoidusta lasista.

Lasikaiteet – ilmavuutta tai tuulensuojaa

Lasikaiteet ovat ilmava, valoa läpäisevä ja tilantuntua lisäävä moderni ratkaisu muun muassa portaissa tai tilanjakajana. Portaikkoihin luodaan keveyttä ja valoa lasikaiteilla. Täyslasikaide on erinomainen valinta myös terassille silloin, kun ympäröivä luonto ja maisema halutaan osaksi terassilla oleskelua, tai kun kaivataan tuulensuojaa.

Sisustuslasit – yksilöllistä ulkonäköä sisustuslaseilla

Lasi toimii rakennus- ja sisustusratkaisuna myös kodin ikkunoita ja kaiteita pienemmissä yksityiskohdissa. Lasilla voi muun muassa korvata laatoituksia ja luoda yksilöllistä ilmettä kotiin maalaamalla tai tapetoimalla lasin alle jäävät pinnat haluamallaan tavalla.

Toimitamme sisustuslasit ja -peilit asiakkaan toiveiden ja kohteen mittojen mukaan esimerkiksi keittiön välitiloihin ja kodin märkätiloihin.

Oikea lasi oikeaan paikkaan

Harkitsetko rakennuskohteeseesi lasirakenteita, mutta et tiedä, minkälaisen lasin valitsisit? Oikeanlaisen lasin valintaan vaikuttaa paitsi käyttökohde myös rakennusmääräykset. Lasivalinnoissa vastuu on arkkitehdillä tai rakennesuunnittelijalla. Meiltäkin saat ammattilaisen apua oikeanlaisen lasin valintaan.